loader image

nyheteR från Trinambai

Trinambai ger ut den internationellt uppmärksammade barnboken Sagolandet är till för alla

av | 21 september 2021

Sagolandet ät till för alla

Den ungerska barnboken Meseország mindenkié, Sagolandet är till för alla, har fått enorm uppmärksamhet för att såväl utveckla det traditionella sagoberättandet som att utmana den ungerska statens förtryck av HBTQI-personer. I september 2021 utsågs en av de ledande personerna bakom boken, Dorottya Rédai, till en av årets 100 mest inflytelserika personer i världen av tidskriften Time.

Boken översätts just nu till flera olika språk, där Trinambai har initierat den svenska översättningen som lanseras nästa år. Du kan redan nu säkra ditt exemplar av boken genom att förbeställa den här.

Om boken

Sagolandet är till för alla gavs ut av den lesbiska organisationen Labrisz och väckte enorm uppmärksamhet i samband med lanseringen. En ungersk parlamentariker körde boken genom en dokumentförstörare och regeringen uppmanade till en varningstext på boken eftersom den, enligt företrädarna, “skildrar beteenden som är oförenliga med traditionella könsroller”. I en protestvåg mot regeringens agerande hamnade boken högt på bästsäljarlistorna i Ungern och sålde fort slut. Även internationellt har boken blivit uppmärksammad för sin, i sammanhanget, modiga utformning.

Boken innehåller 17 sagor, skrivna för barn mellan 6-12 år, av olika samtida författare. Sagorna är baserade på klassiska sagor men utmanar de traditionella normerna som återspeglas i dessa. Du får till exempel läsa om en romsk flicka, en kärleksrelation mellan två prinsar och en transsexuell hjort. Ofta tar sagorna upp känsliga och tunga, men mycket angelägna,  ämnen som exempelvis mobbning, våld mot barn och föräldrars död.

*

Förbeställ Sagolandet är till för alla

Du kan redan nu förbeställa boken till specialpris. Vi skickar boken så fort den kommer från tryckeriet under 2022.

Förbeställningspris (inkl moms och frakt): 199 kr

 

När du anmäler dig skickas du vidare till betaltjänstleverantören Stripe för säker kortbetalning.

Följ oss
Varukorg
  • No products in the cart.