nyheteR från Trinambai

Ny studie om digital omställning

by | 24 August 2021

Hur kan vi genomföra digitala aktiviteter för våra medlemmar och aktiva? Vilka aktiviteter kan vi ställa om? Trinambais processledare Charlotte Ovesson har under våren undersökt civilsamhällets digitala omställning i en studie finansierad av Stockholms Arbetareinstitutsförening.

Under coronapandemin har vi sett vad vi kan kalla för en påtvingad digitalisering. Även de som inte kände sig riktigt bekväma med digitala verktyg behövde använda dem för att verksamheten i föreningen, folkhögskolan eller studieförbundet skulle kunna fortsätta. Under denna process har vi lärt av våra misstag och hittat användbara strategier. Vi har provat på olika digitala verktyg och aktiviteter. Rapporten Verksamheten genom skärmen ? civilsamhällets digitala omställning under pandemin är baserad på intervjuer med olika organisationer och handlar om hur de konkret har gjort för att ställa om till digital verksamhet. De har många tips som vi kan ta med oss och ha stor nytta av även den dag då pandemin är över.

I framtiden är det troligt att det digitala kommer att fortsätta vara viktigt. Vi kommer förmodligen inte att gå tillbaka helt till hur vi gjorde före pandemin. Därför är det viktigt att kunna hantera det digitala och att kunna fatta ett väl avvägt beslut inför varje aktivitet: ska vi genomföra detta digitalt eller fysiskt? Något som kommer att underlätta är om vi delar våra erfarenheter med varandra så att alla inte behöver uppfinna hjulet. Rapporten handlar om några av dessa erfarenheter.

Tillsammans med rapporten har vi producerat två filmer som presenterar de huvudsakliga fynden i studien. Vi hoppas att rapporten och filmerna kommer att ge er användbara tips som ni kan använda för att antingen börja med digitala aktiviteter, eller vässa dem ni redan har.

Ta del av rapporten och filmerna här.

Onsdag den 8 september klockan 9.00 arrangerar Trinambai en digital lanseringsträff där rapporten kommer att presenteras. Du kan anmäla dig här nedan.

Välkommen!
*

Anmälan till rapportlanseringen

Rapportlanseringen ligger i det förflutna, det går inte längre att anmäla sig.