nyheter från Trinambai

Digital kurs i breddad medlemsrekrytering

Digital kurs i breddad medlemsrekrytering

Tid: 20 mars 2024, kl 9.00-11.00
Plats: Internet

Strategier, handfasta verktyg och goda exempel

  • Vill du få in fler medlemmar för att kunna arrangera fler aktiviteter eller skapa större förändring?
  • Vill du inkludera fler målgrupper?
  • Vill du locka yngre för att klara ett generationsskifte?

Oavsett skäl kan det många gånger kännas svårt att rekrytera fler medlemmar till organisationen, föreningen eller förbundet. För att lyckas med en inkluderande medlemsrekrytering behövs ett strategiskt arbete med beprövade metoder. Du kommer få lära dig om strategier för inkluderande medlemsrekrytering och få ta del av olika tips och goda exempel.

Processledarna Charlotte Ovesson och Niklas Hill håller i kursen och har lång erfarenhet av ideella sektorn och att hjälpa föreningar med medlemsfrågor.

Kursen bygger på boken Inkluflera – inkluderande medlemsrekrytering. Som deltagare kan du köpa boken till rabatterat pris  direkt från förlaget. En digital studiehandledning till Inkluflera för att arbeta vidare med metodiken i din organisation ingår i priset.

Efter avslutad kurs har du även möjlighet att få ett digitalt kursintyg.

Anmäl dig nu

Kurs 2024-03-20
499 kr

Deltagare 2

 

Deltagare 3

 

Deltagare 4

 

Deltagare 5

 

När du anmäler dig skickas du vidare till betaltjänstleverantören Stripe för säker kortbetalning. Vi kan inte garantera en plats på kursen innan din betalning kommit in.

De förtrycktas teater lanseras på Antirasistiska filmdagar i Malmö

De förtrycktas teater lanseras på Antirasistiska filmdagar i Malmö

Nu lanserar Trinambai nyutgåvan av Augosto Boals klassiker De förtrycktas teater i Malmö. Lanseringen sker inom ramen för Antirasistiska filmdagarna.

Fredag den 17 november, kl. 17.00-20:00

ur som ett medel för förändring och gör därför gemensam sak och bjuder in civilsamhället att ta del av Boals lärdomar och arv.

På lanseringen presenteras boken av Charlotte Ovesson från bokförlaget Trinambai. Ett samtal om Boals metoder inom en svensk/skandinavisk kontext följer.

I samband med boksläppet visar vi en kortfilm (Am I Danish? Ibrahim vs The Ghetto Laws) med efterföljande samtal.

Program:

17:00-17:45 Mingel

17:45-18:45 Bokpresentation och samtal

19:00-20:00 Film och samtal

OBS! Gratis, förbokning krävs.

Film och samtal bokas separat. Anmälningslänkar finns längre ned.

OM BOKEN: De förtrycktas teater kom ut 1975 och fick stort genomslag. I denna inflytelserika bok utvecklar Augusto Boal metoder för hur teater kan användas som ett verktyg i kampen för befrielse. Denna svenska översättning (med förord av Patricia Lorenzoni och America Vera-Zavala) gör metoderna tillgängliga för ännu fler människor som vill ha verktyg för samhällsförändring.

OM FILMEN: Ibrahim El Hassan växte upp I Vollmose, en förort klassad av myndigheterna som ett ?ghetto?. När den danska regeringen introducerar ?ghettolagar?, bestämmer sig El Hassan för att försvara sitt område. Beväpnad med sociala medier och en petition till politiker, startar han en sommar av protester hela vägen till Danmarks riksdag.

Anmälan mingel, bokpresentation och samtal (17:00-18:45): https://simplesignup.se/event/209902-boklansering-mingel-och-samtal

Anmälan film och samtal (19:00-20:15): https://simplesignup.se/event/209900-am-i-danish-ibrahim-vs-the-ghettolaws-arf-30-aar

Plats: Biograf Panora, Friisgatan 19d, Malmö
Gratis att medverka.
Vid frågor, kontakta paula@arfarf.se


Arrangörer: Antirasistiska filmdagar, Trinambai, Forumteaterföreningen i Sverige (FTS)
Grundskolefotboll mot rasismer ? GFMR. I samarbete med Folkets Bio Malmö/Panora och ABF Malmö.

Har ni gjort skillnad och hur vet ni det? 

Har ni gjort skillnad och hur vet ni det? 

Ett webbinarium om utvärdering och forskning i ideella organisationer.

Vilken skillnad har ert projekt gjort? Ni startade projektet med visioner och höga ambitioner. Lyckades ni med detta – och på vilket sätt? Det är dags att utvärdera.

Ni kanske vill att projektet ska leva vidare i någon form. Att få kunskap om vad ni faktiskt har uppnått hänger samman med projektets överlevnad. När ni vet vad som har haft störst effekt kan ni utifrån det komma fram till hur projektets resultat bäst kan tillvaratas.

Utvärdering är viktigt för att skapa en lärande organisation. Ni kan lära er av det ni hittills har gjort och utveckla era metoder och arbetssätt. Att kunna visa upp en ordentlig utvärdering kan dessutom vara viktigt när det gäller att övertyga finansiärer om att de ska ge er medel. Om ni kan visa att ni har åstadkommit något fantastiskt har ni ett övertygande argument gentemot finansiärer eller givare.

Under detta webbinarium får du lära dig om hur utvärdering kan användas för att utveckla er verksamhet och bidra till en lärande organisation. Vi går igenom olika metoder för utvärdering och vad som är viktigt att tänka på. Du får också lära dig om forskning i ideella organisationer. Att ha en följeforskare i en verksamhet – varför är det en bra idé?

Webbinariet hålls av Niklas Hill, universitetslektor i socialt arbete på Södertörns högskola samt VD för Trinambai och Charlotte Ovesson, beteendevetare och statistiker på Inclusive Insights.

Tid: 29 augusti 2023, kl. 9.00-10.00

Plats: Zoom

Seminariet ligger i det förflutna och det går inte längre att anmäla sig.

De förtrycktas teater lanseras i Stockholm och Uppsala ? samtal och forumteater

De förtrycktas teater lanseras i Stockholm och Uppsala ? samtal och forumteater

Trinambai har släppt en nyöversättning av Augusto Boals De förtrycktas teater. Boken är en riktig klassiker och har bland annat lagt grunden för forumteatern. Nu ska den firas!

Det blir lanseringar både i Stockholm och Uppsala. På båda evenemang lär du dig mer om Boals metoder och får pröva på forumteater i praktiken.

Välkommen!

Lanseringen i Uppsala, 25 april

Tid: 25 april, kl. 18.00
Plats: Gottsunda Dans och Teater, Valthornsvägen 11

Lanseringen i Stockholm, 25 maj

Tid: 25/5, kl. 17.00
Plats: Teater Tribunalen, Hornsgatan 92 (T-Zinkensdamm)

Ny svensk översättning av Augusto Boals De förtrycktas teater

Ny svensk översättning av Augusto Boals De förtrycktas teater

Vad har teater och politik gemensamt? Den frågan utforskar Augusto Boal i sin bok De förtrycktas teater, som nu lanseras i en ny svensk översättning av bokförlaget Trinambai.

Augusto Boal är en av de mest inflytelserika teaterpraktikerna i modern tid och hans verk har revolutionerat synen på teaterns roll i samhället. I boken De förtrycktas teater utvecklar Boal metoder för hur teater kan användas som ett verktyg i kampen för befrielse. Den är lika relevant idag som när den ursprungliga versionen publicerades 1975.

Boal tar oss genom teaterhistorien och visar att det inte alltid fanns en uppdelning mellan skådespelare och åskådare. Teatern var ursprungligen folklig och till för allmänheten, inte bara för aristokratin. Genom att involvera åskådarna i det som händer på scenen återupplivar Boal den folkliga aspekten av teatern.

Metoderna som presenteras i boken lade grunden för forumteatern, som används för att öka medvetenheten om förtryck. I Sverige är forumteater ett populärt verktyg inom bland annat folkbildningen.

Den nya svenska översättningen innehåller förord av idéhistorikern Patricia Lorenzoni och dramatikern America Vera-Zavala och den ger svenska läsare en möjlighet att upptäcka hur teater kan användas som ett verktyg för samhällsförändring.

– De förtrycktas teater visar hur vår kreativitet kan användas för att skapa en mer rättvis värld. Jag rekommenderar boken till alla som är intresserade av politik, teater eller båda, säger Charlotte Ovesson, redaktör för nyöversättningen.

Läs mer och beställ boken här.