#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=8333#!trpen#loader image#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

nyheter från Trinambai

Ny bok: Lärande i civilsamhället

Ny bok: Lärande i civilsamhället

Är det någonting som är speciellt med lärande i ideella föreningar och rörelser? Många skulle svara ja på den frågan. Det finns starka folkbildningsideal och föreställningar om ideella sektorns särart.  Men vad skiljer civilsamhälleslärandet från lärande i andra sammanhang?

I den nya antologin Lärande i civilsamhället skriver tretton forskare om frågor som demokratilärande, pedagogiska innovationer, möten över klassgränser och folkhälsa. Bidragen handlar om allt från folkrörelser och studieförbund till idrottsföreningar, lokala medborgarinitiativ, tolfterna och rockband. Utifrån ett antal olika perspektiv undersöks lärprocesser som berör individer, organisationer och hela samhället.

På onsdag den 17 juni, kl 14.00-15.00, bjuder vi in till ett digitalt lanseringsseminarium för boken. Seminariet är gratis

Läs mer om boken.

Anmäl dig till lanseringsseminariet.

Ny webbsida för ett nytt decennium

Ny webbsida för ett nytt decennium

Trinambai har skaffat en ny webbsida med en rad förbättringar. Bland annat har det blivit enklare att köpa våra böcker och vi har lagt till fler betalmöjligheter. Det är nu också lättare att hitta bland våra pedagogiska resurser i lärrummet och bland våra tjänster.

Den nya webbsidan är skapad av designern Aarón Blanco Tejedor på Ubuntu Productions.

Digitalt frukostseminarium: medlemsrekrytering i coronatider

Digitalt frukostseminarium: medlemsrekrytering i coronatider

Hur kan vi rekrytera medlemmar när varje möte är en smittrisk? Hur välkomnar vi nya medlemmar i gemenskapen när vi inte kan träffa dem? Situationen vi befinner oss i just nu är unik, men det finns en hel del användbara metoder. Vårt digitala frukostseminarium ger dig tips på hur din förening kan använda dem. Vi kommer utgå ifrån våra böcker Medlemsmodellen och Inkluflera.

Seminariet är gratis.

Medverkande: Niklas Hill, Charlotte Ovesson, Jessica Petterson

Tid: 14 april, kl. 8.00 – 8.30

Plats: Internet

Anmälan: här

Vardagens civilkurage är Årets guldkorn

Vardagens civilkurage är Årets guldkorn

Vår samarbetspartner Vardagens civilkurage – som står bakom Ingrip! En handbok i vardagligt civilkurage – har blivit utsett till Årets guldkorn. Priset delas ut av Allmänna arvsfonden till utvalda projekt som har överlevt efter det att projektfinansieringen har upphört.

Stort gratttis från oss på Trinambai!

 

Smyglansering av Starka tillsammans på bokmässan

Smyglansering av Starka tillsammans på bokmässan

Trinambai kommer finnas på plats på bokmässan i Göteborg. Du hittar oss i Mångfaldsföretagarnas monter (F01:46).

lördag den 28 september kl 14.00 blir det smyglansering av vår nya bok Starka tillsammans – tjugoen nulägesbilder av civilsamhället. Kom och fira med oss och träffa några av författarna!

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=46#!trpen#Cart#!trpst#/trp-gettext#!trpen# #!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=47#!trpen#Item Removed.#!trpst#/trp-gettext#!trpen# #!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=48#!trpen#Undo#!trpst#/trp-gettext#!trpen#
  • #!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=233#!trpen#No products in the cart.#!trpst#/trp-gettext#!trpen#