loader image

nyheter från Trinambai

Ny bok: Lärande i civilsamhället

Ny bok: Lärande i civilsamhället

Är det någonting som är speciellt med lärande i ideella föreningar och rörelser? Många skulle svara ja på den frågan. Det finns starka folkbildningsideal och föreställningar om ideella sektorns särart.  Men vad skiljer civilsamhälleslärandet från lärande i andra sammanhang?

I den nya antologin Lärande i civilsamhället skriver tretton forskare om frågor som demokratilärande, pedagogiska innovationer, möten över klassgränser och folkhälsa. Bidragen handlar om allt från folkrörelser och studieförbund till idrottsföreningar, lokala medborgarinitiativ, tolfterna och rockband. Utifrån ett antal olika perspektiv undersöks lärprocesser som berör individer, organisationer och hela samhället.

På onsdag den 17 juni, kl 14.00-15.00, bjuder vi in till ett digitalt lanseringsseminarium för boken. Seminariet är gratis

Läs mer om boken.

Anmäl dig till lanseringsseminariet.

Digitalt frukostseminarium: medlemsrekrytering i coronatider

Digitalt frukostseminarium: medlemsrekrytering i coronatider

Hur kan vi rekrytera medlemmar när varje möte är en smittrisk? Hur välkomnar vi nya medlemmar i gemenskapen när vi inte kan träffa dem? Situationen vi befinner oss i just nu är unik, men det finns en hel del användbara metoder. Vårt digitala frukostseminarium ger dig tips på hur din förening kan använda dem. Vi kommer utgå ifrån våra böcker Medlemsmodellen och Inkluflera.

Seminariet är gratis.

Medverkande: Niklas Hill, Charlotte Ovesson, Jessica Petterson

Tid: 14 april, kl. 8.00 – 8.30

Plats: Internet

Anmälan: här

Följ oss
Varukorg Objektet tas bort Undo
  • No products in the cart.