Så skapar vi en vegansk värld

289 kr

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism.

Idag när både religiös, politisk och kostrelaterad dogmatism har nått en höjdpunkt erbjuder Så skapar vi en vegansk värld en välbehövlig fristad för pragmatiker. Med forskning som stöd för sin inställning menar författaren att vi genom att värdesätta både små och genomgripande förändringar kan bygga en medkännande och hållbar värld utan att behöva gå fram som en ångvält.

Victoria Moran författare till Main Street Vegan och chef för Main Street Vegan Academy
Victoria Moran

Genom ett rationellt och strategiskt förhållningssätt visar den här boken hur vi alla kan bidra till att förpassa djurfabrikerna till historiens skräphög och rädda miljontals djur från ett plågsamt liv.

David Coman-Hidy styrelseledamot för The Humane League
David Coman-Hidy

Den här boken är viktig genom att den erbjuder en färdplan baserad på sunt förnuft som kan leda oss på rätt väg under den svåra resa vi har framför oss. Den är betydelsefull tack vare att den väver samman både teori och forskning. Tobias bok har bidragit till att forma hur jag tänker kring min egen forskning och hjälpt mig att ompröva hur jag ser på veganism och påverkan.

Kathryn Asher forskningsansvarig på Faunalytics och doktorand vid University of New Brunswick
Kathryn Asher

Tobias Leenaert är en av de viktigaste skribenterna inom djurrättsfrågor idag. Hans främsta styrka är nog hans förmåga att hålla sig fokuserad på vad som faktiskt hjälper djuren i det långa loppet. Särskilt i dessa tider, med sociala medier och filterbubblor, är det oerhört lätt att fastna i det som är populärt bland folk som redan är veganer. Men Tobias ser bortom gillamarkeringar och delningar och håller sig istället fokuserad på slutmålet ? att nå fram till nya människor med ett budskap om medkänsla.

Matt Ball författare till The Accidental Activist och medförfattare till The Animal Activist?s Handbook
Matt Ball

Tobias Leenaerts unika och praktiska synsätt på allt som rör veganism skär rakt igenom frågeställningarna som en kniv genom en bit fast tofu. Han är inte rädd för att utmana vanliga missuppfattningar med sitt skarpsinniga och faktabaserade resonemang. Tobias tänker självständigt och är alltid upplysande, och vi förlitar oss på aktivister av hans kaliber för att visa vägen till en vegansk värld.

Seth Tibbott grundare och vd för företaget Tofurky
Seth Tibbott

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism. I den här boken ger han både strategiska perspektiv med bas i forskning och handfasta, praktiska råd.

Du får lära känna de psykologiska mekanismerna bakom att människor fortsätter äta kött och dricka mjölk trots att de vet vilket lidande det orsakar. För att få fler att förändra sitt beteende gäller det att göra det lätt att göra rätt.

Leenaert tar även upp vikten av hållbart engagemang och hur vi kan få veganer att förbli veganer. Matnyttig kunskap både för gröngölingar och gamla djurrättsrävar. En oumbärlig bok för alla som vill göra skillnad för djuren på riktigt.

 

  • Författare: Tobias Leenaert
  • Översättare: Charlotte Sjögren
  • År: 2022
  • Antal sidor: 316
  • ISBN 978-91-88226-16-7