Så skapar vi en vegansk värld

289 kr

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism.

Den här boken innehåller många idéer som jag önskar att jag hade kommit i kontakt med direkt när jag blev vegan 2005. Det skulle ha besparat mig och många andra en massa fruktlösa diskussioner. Rekommenderas starkt för alla veganer som vill göra skillnad!

Mahi Klosterhalfen vd och styrelseordförande för Albert Schweitzer Foundation
Mahi Klosterhalfen

Tobias Leenaert lägger fram ytterst övertygande argument för varför förhållningssättet ?käket först? bör vara ett viktigt verktyg i djurrättsrörelsens strategi. En uppfriskande, engagerande och faktiskt väldigt positiv bok som bör läsas av alla som vill hjälpa djuren.

Bruce Friedrich styrelseledamot för Good Food Institute
Bruce Friedrich

Djurrättsrörelsen har väntat på en bok som denna. Tobias Leenaert går bortanför de uppenbara skälen till att världen borde bli vegansk och bjuder på värdefulla insikter i hur vi kan göra effektiva framsteg mot det målet. Jag kan starkt rekommendera den här boken till både nya och erfarna aktivister som brinner för att hjälpa så många djur som möjligt.

Nick Cooney vice ordförande för Mercy for Animals och författare till Veganomics och Change of Heart
Nick Cooney

Tobias Leenaert är inte intresserad av att ha rätt utan vill anta ett pragmatiskt förhållningssätt för att få till stånd en samhällsomvandling. Detta gör han med en skarpsynt blick på den mänskliga naturen. Det är precis som Berthold Brecht konstaterade för nittio år sedan: ?Först kommer käket, sedan kommer moralen?.

Jaap Korteweg The Vegetarian Butcher
Jaap Korteweg

Med precisa och tydliga formuleringar bjuder Så skapar vi en vegansk värld på sinnrika och orädda insikter som uppmuntrar djurrättsförespråkare att använda sig av kontextdrivna, okonventionella och ofta kontraintuitiva strategier. Ett genomarbetat nät av tankeväckande idéer förespråkar ett brett utbud av taktiker och potentiella bundsförvanter med syftet att vässa vårt kritiska tänkande och uppnå maximal påverkan.

Dawn Moncrief grundare och ordförande för A Well-Fed World
Dawn Moncrief

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism. I den här boken ger han både strategiska perspektiv med bas i forskning och handfasta, praktiska råd.

Du får lära känna de psykologiska mekanismerna bakom att människor fortsätter äta kött och dricka mjölk trots att de vet vilket lidande det orsakar. För att få fler att förändra sitt beteende gäller det att göra det lätt att göra rätt.

Leenaert tar även upp vikten av hållbart engagemang och hur vi kan få veganer att förbli veganer. Matnyttig kunskap både för gröngölingar och gamla djurrättsrävar. En oumbärlig bok för alla som vill göra skillnad för djuren på riktigt.

 

  • Författare: Tobias Leenaert
  • Översättare: Charlotte Sjögren
  • År: 2022
  • Antal sidor: 316
  • ISBN 978-91-88226-16-7