Så skapar vi en vegansk värld

289 kr

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism.

Med precisa och tydliga formuleringar bjuder Så skapar vi en vegansk värld på sinnrika och orädda insikter som uppmuntrar djurrättsförespråkare att använda sig av kontextdrivna, okonventionella och ofta kontraintuitiva strategier. Ett genomarbetat nät av tankeväckande idéer förespråkar ett brett utbud av taktiker och potentiella bundsförvanter med syftet att vässa vårt kritiska tänkande och uppnå maximal påverkan.

Dawn Moncrief grundare och ordförande för A Well-Fed World
Dawn Moncrief

Tobias Leenaert är en av de viktigaste skribenterna inom djurrättsfrågor idag. Hans främsta styrka är nog hans förmåga att hålla sig fokuserad på vad som faktiskt hjälper djuren i det långa loppet. Särskilt i dessa tider, med sociala medier och filterbubblor, är det oerhört lätt att fastna i det som är populärt bland folk som redan är veganer. Men Tobias ser bortom gillamarkeringar och delningar och håller sig istället fokuserad på slutmålet ? att nå fram till nya människor med ett budskap om medkänsla.

Matt Ball författare till The Accidental Activist och medförfattare till The Animal Activist?s Handbook
Matt Ball

Med sitt stora hjärta och klara förnuft visar Tobias Leenaert oss varför djurrättsrörelsen behöver både idealism och pragmatism, och att vi kan göra större och mer strategiska framsteg genom samarbete och inkludering och genom att möta människor där de är. Lyssna på Tobias.

Jo-Anne McArthur bildjournalist och författare till We Animals och Captive
Jo-Anne McArthur

Boken erbjuder en noggrann och nyanserad genomgång av argument, kritik av vanor och samhälleliga organisationer där köttätandet utgör normen. (…) Så skapar vi en vegansk värld är en pedagogisk handbok med praktiska tips om vad som kan göras och hur man påverka på skilda nivåer.

Ive Brissman BTJ-häftet nr 11, 2022
Ive Brissman

Så skapar vi en vegansk värld kommer med en del tuffa sanningar om vår effektivitet som djurrättsförespråkare. Det är tankeväckande läsning när den är som bäst. Obligatorisk läsning för alla pragmatiska aktivister som söker efter evidensbaserad forskning och strategier som bevisligen fungerar.

Matthew Glover medgrundare av kampanjen Veganuari
Matthew Glover

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism. I den här boken ger han både strategiska perspektiv med bas i forskning och handfasta, praktiska råd.

Du får lära känna de psykologiska mekanismerna bakom att människor fortsätter äta kött och dricka mjölk trots att de vet vilket lidande det orsakar. För att få fler att förändra sitt beteende gäller det att göra det lätt att göra rätt.

Leenaert tar även upp vikten av hållbart engagemang och hur vi kan få veganer att förbli veganer. Matnyttig kunskap både för gröngölingar och gamla djurrättsrävar. En oumbärlig bok för alla som vill göra skillnad för djuren på riktigt.

 

  • Författare: Tobias Leenaert
  • Översättare: Charlotte Sjögren
  • År: 2022
  • Antal sidor: 316
  • ISBN 978-91-88226-16-7