Så skapar vi en vegansk värld

289 kr

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism.

Tobias Leenaerts texter hör konsekvent till den skarpsinnigaste och mest insiktsfulla litteraturen inom djurrättsrörelsen. Hans råd ger aktivisterna verktyg för att spela en avgörande roll i att få ett slut på den industriella exploateringen av djur.

Erik Marcus utgivare av Vegan.com
Erik Marcus

Idag när både religiös, politisk och kostrelaterad dogmatism har nått en höjdpunkt erbjuder Så skapar vi en vegansk värld en välbehövlig fristad för pragmatiker. Med forskning som stöd för sin inställning menar författaren att vi genom att värdesätta både små och genomgripande förändringar kan bygga en medkännande och hållbar värld utan att behöva gå fram som en ångvält.

Victoria Moran författare till Main Street Vegan och chef för Main Street Vegan Academy
Victoria Moran

Så skapar vi en vegansk värld kommer med en del tuffa sanningar om vår effektivitet som djurrättsförespråkare. Det är tankeväckande läsning när den är som bäst. Obligatorisk läsning för alla pragmatiska aktivister som söker efter evidensbaserad forskning och strategier som bevisligen fungerar.

Matthew Glover medgrundare av kampanjen Veganuari
Matthew Glover

Med sitt stora hjärta och klara förnuft visar Tobias Leenaert oss varför djurrättsrörelsen behöver både idealism och pragmatism, och att vi kan göra större och mer strategiska framsteg genom samarbete och inkludering och genom att möta människor där de är. Lyssna på Tobias.

Jo-Anne McArthur bildjournalist och författare till We Animals och Captive
Jo-Anne McArthur

Tobias Leenaert lägger fram ytterst övertygande argument för varför förhållningssättet ”käket först” bör vara ett viktigt verktyg i djurrättsrörelsens strategi. En uppfriskande, engagerande och faktiskt väldigt positiv bok som bör läsas av alla som vill hjälpa djuren.

Bruce Friedrich styrelseledamot för Good Food Institute
Bruce Friedrich

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism. I den här boken ger han både strategiska perspektiv med bas i forskning och handfasta, praktiska råd.

Du får lära känna de psykologiska mekanismerna bakom att människor fortsätter äta kött och dricka mjölk trots att de vet vilket lidande det orsakar. För att få fler att förändra sitt beteende gäller det att göra det lätt att göra rätt.

Leenaert tar även upp vikten av hållbart engagemang och hur vi kan få veganer att förbli veganer. Matnyttig kunskap både för gröngölingar och gamla djurrättsrävar. En oumbärlig bok för alla som vill göra skillnad för djuren på riktigt.

 

  • Författare: Tobias Leenaert
  • Översättare: Charlotte Sjögren
  • År: 2022
  • Antal sidor: 316
  • ISBN 978-91-88226-16-7