Så skapar vi en vegansk värld

289 kr

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism.

Idag när både religiös, politisk och kostrelaterad dogmatism har nått en höjdpunkt erbjuder Så skapar vi en vegansk värld en välbehövlig fristad för pragmatiker. Med forskning som stöd för sin inställning menar författaren att vi genom att värdesätta både små och genomgripande förändringar kan bygga en medkännande och hållbar värld utan att behöva gå fram som en ångvält.

Victoria Moran författare till Main Street Vegan och chef för Main Street Vegan Academy
Victoria Moran

Vissa djurrättsförespråkare nöjer sig med att bara ha rätt. Tobias Leenaert vill inte att vi bara ska ha rätt – han vill att vi både ska ha rätt och jobba effektivt. Det är stor skillnad och han visar vad den skillnaden består i.

Paul Shapiro The Humane Society of the United States
Paul Shapiro

Den absolut viktigaste boken i det här ämnet. Med spiritualitet, medkänsla och humor lyckas Tobias på ett lysande sätt kombinera lättsamma berättelser med kalla fakta som i slutändan lämnar läsaren glad och stärkt i sina övertygelser. Om du vill lära dig att behärska de allra mest effektiva strategierna för att minska samhällets konsumtion av animaliska produkter är det här den ultimata guiden.

Brian Kateman redaktör för The Reducetarian Solution och medgrundare till The Reducetarian Foundation
Brian Kateman

Om köttindustrin fick välja en bok som de absolut inte vill att du ska läsa skulle det bli den här.

Sebastian Joy grundare och chef för ProVeg International
Sebastian Joy

Tobias Leenaerts unika och praktiska synsätt på allt som rör veganism skär rakt igenom frågeställningarna som en kniv genom en bit fast tofu. Han är inte rädd för att utmana vanliga missuppfattningar med sitt skarpsinniga och faktabaserade resonemang. Tobias tänker självständigt och är alltid upplysande, och vi förlitar oss på aktivister av hans kaliber för att visa vägen till en vegansk värld.

Seth Tibbott grundare och vd för företaget Tofurky
Seth Tibbott

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism. I den här boken ger han både strategiska perspektiv med bas i forskning och handfasta, praktiska råd.

Du får lära känna de psykologiska mekanismerna bakom att människor fortsätter äta kött och dricka mjölk trots att de vet vilket lidande det orsakar. För att få fler att förändra sitt beteende gäller det att göra det lätt att göra rätt.

Leenaert tar även upp vikten av hållbart engagemang och hur vi kan få veganer att förbli veganer. Matnyttig kunskap både för gröngölingar och gamla djurrättsrävar. En oumbärlig bok för alla som vill göra skillnad för djuren på riktigt.

 

  • Författare: Tobias Leenaert
  • Översättare: Charlotte Sjögren
  • År: 2022
  • Antal sidor: 316
  • ISBN 978-91-88226-16-7