Så skapar vi en vegansk värld

289 kr

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism.

Genom ett rationellt och strategiskt förhållningssätt visar den här boken hur vi alla kan bidra till att förpassa djurfabrikerna till historiens skräphög och rädda miljontals djur från ett plågsamt liv.

David Coman-Hidy styrelseledamot för The Humane League
David Coman-Hidy

När folk tror att de måste göra allt gör de ingenting. Den här boken ger praktiska riktlinjer för hur vi kan guida människor till att ta positiva steg och hjälper oss att bli den sorts aktivist som ställer sig frågan: ’Vill jag ha rätt eller vill jag vara effektiv?’

Colleen Patrick-Goudreau författare till The 30-Day Vegan Challenge
Colleen Patrick-Goudreau

Tobias visar prov på en uppfriskande pragmatism i den här boken. Alla metoder som leder till mindre resursanvändning, växthusgasutsläpp och lidande för djuren bör tillämpas. För att illustrera Tobias poäng i den här boken kan jag säga att för mig som köttätare blir benägenheten att bli vegetarian eller vegan betydligt större av att äta på en fantastisk vegansk restaurang, att ha en dotter som är vegetarian och att möta rationella människor som Tobias, snarare än av min professionella verksamhet eller av att träffa missionerande veganer.

Mark Post upphovsmakare till den stamcellsbaserade hamburgaren
Mark Post

Med precisa och tydliga formuleringar bjuder Så skapar vi en vegansk värld på sinnrika och orädda insikter som uppmuntrar djurrättsförespråkare att använda sig av kontextdrivna, okonventionella och ofta kontraintuitiva strategier. Ett genomarbetat nät av tankeväckande idéer förespråkar ett brett utbud av taktiker och potentiella bundsförvanter med syftet att vässa vårt kritiska tänkande och uppnå maximal påverkan.

Dawn Moncrief grundare och ordförande för A Well-Fed World
Dawn Moncrief

Tobias Leenaert lägger fram ytterst övertygande argument för varför förhållningssättet ”käket först” bör vara ett viktigt verktyg i djurrättsrörelsens strategi. En uppfriskande, engagerande och faktiskt väldigt positiv bok som bör läsas av alla som vill hjälpa djuren.

Bruce Friedrich styrelseledamot för Good Food Institute
Bruce Friedrich

I denna bok stakar veganstrategen Tobias Leenaert ut vägen till en vegansk värld, en värld där djur inte längre utnyttjas. För att det ska bli verklighet krävs strategiskt förändringsarbete och en stor portion pragmatism. I den här boken ger han både strategiska perspektiv med bas i forskning och handfasta, praktiska råd.

Du får lära känna de psykologiska mekanismerna bakom att människor fortsätter äta kött och dricka mjölk trots att de vet vilket lidande det orsakar. För att få fler att förändra sitt beteende gäller det att göra det lätt att göra rätt.

Leenaert tar även upp vikten av hållbart engagemang och hur vi kan få veganer att förbli veganer. Matnyttig kunskap både för gröngölingar och gamla djurrättsrävar. En oumbärlig bok för alla som vill göra skillnad för djuren på riktigt.

 

  • Författare: Tobias Leenaert
  • Översättare: Charlotte Sjögren
  • År: 2022
  • Antal sidor: 316
  • ISBN 978-91-88226-16-7