nyheteR från Trinambai

De förtrycktas teater lanseras på Antirasistiska filmdagar i Malmö

av | 23 oktober 2023

Nu lanserar Trinambai nyutgåvan av Augosto Boals klassiker De förtrycktas teater i Malmö. Lanseringen sker inom ramen för Antirasistiska filmdagarna.

Fredag den 17 november, kl. 17.00-20:00

ur som ett medel för förändring och gör därför gemensam sak och bjuder in civilsamhället att ta del av Boals lärdomar och arv.

På lanseringen presenteras boken av Charlotte Ovesson från bokförlaget Trinambai. Ett samtal om Boals metoder inom en svensk/skandinavisk kontext följer.

I samband med boksläppet visar vi en kortfilm (Am I Danish? Ibrahim vs The Ghetto Laws) med efterföljande samtal.

Program:

17:00-17:45 Mingel

17:45-18:45 Bokpresentation och samtal

19:00-20:00 Film och samtal

OBS! Gratis, förbokning krävs.

Film och samtal bokas separat. Anmälningslänkar finns längre ned.

OM BOKEN: De förtrycktas teater kom ut 1975 och fick stort genomslag. I denna inflytelserika bok utvecklar Augusto Boal metoder för hur teater kan användas som ett verktyg i kampen för befrielse. Denna svenska översättning (med förord av Patricia Lorenzoni och America Vera-Zavala) gör metoderna tillgängliga för ännu fler människor som vill ha verktyg för samhällsförändring.

OM FILMEN: Ibrahim El Hassan växte upp I Vollmose, en förort klassad av myndigheterna som ett ”ghetto”. När den danska regeringen introducerar ”ghettolagar”, bestämmer sig El Hassan för att försvara sitt område. Beväpnad med sociala medier och en petition till politiker, startar han en sommar av protester hela vägen till Danmarks riksdag.

Anmälan mingel, bokpresentation och samtal (17:00-18:45): https://simplesignup.se/event/209902-boklansering-mingel-och-samtal

Anmälan film och samtal (19:00-20:15): https://simplesignup.se/event/209900-am-i-danish-ibrahim-vs-the-ghettolaws-arf-30-aar

Plats: Biograf Panora, Friisgatan 19d, Malmö
Gratis att medverka.
Vid frågor, kontakta paula@arfarf.se


Arrangörer: Antirasistiska filmdagar, Trinambai, Forumteaterföreningen i Sverige (FTS)
Grundskolefotboll mot rasismer – GFMR. I samarbete med Folkets Bio Malmö/Panora och ABF Malmö.

Följ oss