nyheteR från Trinambai

Sagoboken som fördömdes av Orbán – det svenska boksläppet

av | 13 maj 2022

Trinambai bjuder in till boksamtal med en, enligt TIME Magazine, av världens mest inflytelserika människorättskämpar – Dorottya Rédai.

Ta chansen att lyssna till ett samtal om bakgrunden till den ungerska barnboken Sagolandet tillhör alla som precis kommit ut på svenska. Varför upprörde den Viktor Orbán och landets högerextrema krafter? Varför är det viktigt att alla barn får identifiera sig med hjältar och magiska berättelser? 

Du får även chansen att själv samtala med Rédai och få ditt exemplar av boken signerat. 

Samtalet sker i både Malmö och Stockholm. Fri entré. Vi ses där! 

Malmö

Datum: tisdag den 31 maj

Tid: kl. 19.00

Plats: Page 28, Karlskronaplan 11

Tillsammans med Irina Schmitt, lektor i genusvetenskap vid Lunds universitet, diskuterar Rédai både bokens betydelse och det mycket stora motstånd och försök till censur som Ungerns HBTQI- och människorättsrörelse möter idag. Samtalet leds av Jude Dibia, nigeriansk författare verksam vid Dawit Isaak-biblioteket.

Medverkande:
Dorottya Rédai, forskare och HBTQI-aktivist, Labrisz
Irina Schmitt, universitetslektor i genusvetenskap, Lunds universitet
Jude Dibia, projektledare, Dawit Isaak-biblioteket

Stockholm 

Datum: torsdag den 2 juni
Tid: kl. 18.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Palmesalen (plan 1)

Välkommen till ett samtal med initiativtagaren och projektledaren för Sagolandet tillhör alla – forskaren och HBTQI-aktivisten Dorottya Rédai, utsedd till en av världens mest inflytelserika personer år 2021 av Time Magazine.

Tillsammans med Svenska PENs ordförande Jesper Bengtsson, diskuterar Rédai både bokens betydelse och det mycket stora motstånd och försök till censur som ungerns HBTQI- och människorättsrörelse möter idag.

Medverkande:
Dorottya Rédai, forskare och HBTQI-aktivist, Labrisz
Jesper Bengtsson, ordförande Svenska PEN

Följ oss