nyheteR från Trinambai

Trinambai och Djurens Rätt lanserar boken Så skapar vi en vegansk värld – ett pragmatiskt förhållningssätt

av | 3 maj 2022

Denna vecka lanseras boken Så skapar vi en vegansk värld – ett pragmatiskt förhållningssätt av Tobias Leenaert i en svensk översättning. Lanseringen av boken har skett i tätt samarbete med bokförlaget Trinambai och Djurens Rätt, Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation.

När bokförlaget Trinambai hörde av sig till Djurens Rätt fanns en bok på önskelistan över djurrättslitteratur som bör översättas till svenska. Nämligen How to Create a Vegan World – a pragmatic approach av Tobias Leenaert. Genom att översätta boken till svenska tillgängliggörs bokens budskap till en bredare publik här i Sverige.

– Något som jag uppskattar med den boken är att den har gedigen teoretisk bas, samtidigt som den ger läsaren konkreta, praktiska verktyg. Det är mycket så vi jobbar på Trinambai och det känns väldigt bra att kunna stötta djurrättsrörelsen genom att ge ut den här boken, säger Niklas Hill, redaktör för boken och VD på Trinambai. 

Djurens Rätt har under processens gång hjälpt Trinambai med tankar kring en del formuleringar från engelska till svenska, men också gått in ekonomiskt för att säkra utgivningen. Djurens Rätts generalsekreterare Benny Andersson har även skrivit förord till den svenska utgåvan.– Boken har ett viktigt budskap i en tid när vi mer än någonsin måste ställa om från ett samhälle som bygger på djurfabriker och slentrianmässig animaliekonsumtion, till en värld där djur respekteras som kännande individer. Vi behöver skapa en vegansk värld. För att ta oss dit behöver vi inspiration och verktyg för att i ett första skede halvera köttkonsumtionen till 2030, säger Benny Andersson, generalsekreterare för Djurens Rätt.

Boken finns sedan i april att köpa i Djurens rätts webbshop Från vecka 18 finns den tillgänglig hos Trinambai, på samtliga svenska nätbokhandlar och i välsorterade fysiska bokhandlar.

Så skapar vi en vegansk värld – ett pragmatiskt förhållningssätt
Författare: Tobias Leenaert
Förord: Benny Andersson och Peter Singer
Redaktör: Niklas Hill
Översättning: Charlotte Sjögren
Fackgrankning: Camilla Bergvall
Illustrationer: Amy Hall-Bailey
Omslag: Karin Kjäll, Kakform
Tryck: h:ström – Text & Kultur AB

Läs mer och köp boken här.

Följ oss